Octavia 1 2.0 śmierdzi paliwem w czasie jazdy?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomek7551
    Classic
    • 2015
    • 2

Ori modul uzywany na allegro kosztuje od 100 w gore nawet z FV. Wiazke zrobi kazdy elektryk, ktoremu sie chce, mozna kupic tez gotowe na allegro. Dziala wtedy wszystko i nic nie trzeba kombinowac, mamy wskazania na radiu, informacje o niesprawnych zarowkach itd.
  • krukim4x4
    Classic
    • 2013
    • 5

Witam.

Smierdzi paliwem w czasie jazdy szczególnie w upalne dni. Czy moze macie jakieś pomysły? Filtr sprawdzony przewody raczej też, zbiornik nie przecieka sam juz nie wiem. Pomocy.

Mam wrazenie, że powinien sie lepiej zbierac z dołu ale moze 4x4 tak ma(zwiazek z tym paliwem)??

Komentarz

• Marian 2
      L&K
      • 2007
      • 1087
      • Octavia I combi (1U5)
      • AQY 2.0 MPI 115 KM

Pod maską silnika, obok pojemnika spryskiwaczy jest pochłaniacz par paliwa z węglem aktywnym, takie czarne "pudełko" obok pojemnika na płyn do wspomagania. Może tam coś nie w porządku, np. nieszczelny wężyk, odłączona wtyczka. Na razie nic innego mi nie przyszło do głowy.

Komentarz

• krukim4x4
        Classic
        • 2013
        • 5

Zamieszczone przez Marian 2
        Pod maską silnika, obok pojemnika spryskiwaczy jest pochłaniacz par paliwa z węglem aktywnym, takie czarne "pudełko" obok pojemnika na płyn do wspomagania. Może tam coś nie w porządku, np. nieszczelny wężyk, odłączona wtyczka. Na razie nic innego mi nie przyszło do głowy.
        Faktycznie znalazłem nieszczelnosc na węzyku. Izolacja i zobaczymy Jutro przetestuje. Dzieki Marian 2.

Komentarz

Pracuję...